Aktualności – Jaskinie
-
Mistrzostwa Polski w Technikach Jaskiniowych
[17-05-2013]W weekend 24-26 maja 2013 r. w Wojcieszowie jedna z największych imprez taterników jaskiniowych w Polsce: 19. Mistrzostwa Polski w Technikach Jaskiniowych. Publikujemy program mistrzostw i regulamin.
-
Warsztaty z zakresu poręczowania
[16-05-2013]Warsztaty z zakresu poręczowania jaskiń odbędą się w dniach 7-9 czerwca 2013 w Wojcieszowie.
-
IX Śląskie Manewry Ratownictwa Jaskiniowego
[13-05-2013]Tarnogórski Klub Taternictwa Jaskiniowego zaprasza na
IX Śląskie Manewry Ratownictwa Jaskiniowego -
Komunikat w sprawie WZDKiSTJ 2013
[6-05-2013]Komisja Taternictwa Jaskiniowego Polskiego Związku Alpinizmu informuje, że Walny Zjazd Komisji i Sekcji Taternictwa Jaskiniowego odbędzie się w terminie 18-19 maja 2013 roku w Podlesicach w Zajeździe Jurajskim.
-
Mistrzostwa Polski w Technikach Jaskiniowych
[10-04-2013]Speleoklub „Bobry” Żagań zaprasza na 19. Mistrzostwa w Technikach Jaskiniowych, które odbędą się 25 maja 2013 r. w Wojcieszowie, w Górach Kaczawskich.
-
Kartowanie jaskiń – poziom zaawansowany
[10-04-2013]W dniach 11 – 12.05.2013 na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej odbędzie się
centralne szkolenie KTJ PZA z zakresu kartowania jaskiń – poziom zaawansowany. -
Plan szkoleń na rok 2013
[15-03-2013]Plan szkoleń na rok 2013
-
Komunikat w sprawie WZDKiSTJ 2013
[4-03-2013]Komisja Taternictwa Jaskiniowego Polskiego Związku Alpinizmu w oparciu o wytyczne Komisji Rewizyjnej PZA z dnia 7 listopada 2009 w których stwierdzono, że kadencja obecnej KTJ nie może być dłuższa niż bieżąca kadencja Zarządu PZA, informuje, że Walny Zjazd Komisji i Sekcji Taternictwa Jaskiniowego odbędzie się w terminie 18-19 maja 2012 roku.
-
Szkolenie lawinowe
[8-02-2013]W dniach 23-24 lutego na Markowych Szczawinach odbędzie się szkolenie lawinowe.
-
Sprawozdanie z wyprawy centralnej KTJ PZA Chiny
[11-12-2012]Celem wyprawy była eksploracja otoczenia wioski Shizilu, znajdującej się w górach Daluo Shanmai w rejonie miasta Lichuan w prowincji Hubei, w południowo-zachodnich Chinach.